Tuinafsluiting hout beton

Een mooi aangelegde tuin met een tuinafsluiting hout beton maakt het plaatje compleet. Maar hout is een natuurproduct en kan gaan rotten aan de bodem. Daarom is een combinatie tussen beton en hout de ideale oplossing. Het beton komt in aanraking met de grond en dit kan veel meer verdragen dan hout. Zo heb je de uitstraling van hout en de sterkte van beton.

De combinatie van hout met beton is al vele jaren vaak gevraagd als tuinafsluiting. Je kan kiezen tussen heel wat soorten hout, wat de uiteindelijke look zal bepalen. Daar het beton zo sterk en stabiel is heb je een tuinafsluiting die nog vele jaren zal blijven staan. Het hout zal niet aangetast worden door water van de bodem, zo moet je je geen zorgen meer maken over slijtage daar.

Tuinafsluiting hout en beton

Veel mensen vinden hout de ideale oplossing omdat het goed te mengen is met andere natuurproducten zoals gras, struiken en bomen. Het geeft een warme uitstraling en dat maakt dat je nog meer tijd in je tuin wil spenderen.

     

Tuinafsluiting prijzen

Beton en hout combineren is twee goede materialen bij mekaar gebruiken. Mocht je budget bij het plaatsen niet zo groot zijn dan kan je voor een goedkopere houtsoort kiezen. Beschik je jaren later over meer centen of wil je gewoon iets nieuws, dan kan je de houten afsluiting vervangen door nieuw en ander soort hout. Je schuift het makkelijk in en uit de betonnen palen. Weet ook wel dat het hout jaren meegaat als je er af en toe een laagje verf of vernis op aanbrengt. Zonlicht, regen en wind zullen zijn effect hebben, er is dus wel wat werk en onderhoud aan nodig.

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ook voor het plaatsen van de combinatie beton met hout heb je wat ervaring nodig. De basis, het beton, moet stevig in de grond zitten en loodrecht staan. Anders heb je een scheve tuinafsluiting en dat wil je kost wat kost vermijden. Neem daarom een professional onder de arm, hij kan dit werk voor je in orde maken. Eens al het materiaal bij je geleverd is kan je de tuinafsluiting laten installeren. De duurtijd van de werken hangt af van het aantal meter en materiaal waarvoor je gekozen hebt.

     

Kostprijs tuinafsluiting 

Wat de kostprijs precies zal zijn, dan kan je via een offerte te weten komen. De uiteindelijke prijs hangt af van het materiaal, welke houtsoort, het aantal lopende meters en de verdere afwerking.

Je kan geld besparen door alles zelf te plaatsen, maar weet dat je hier toch enige vaardigheid voor moet hebben. Een tuinafsluiting die niet mooi staat, daar wil je niet de rest van je leven op kijken. Een tuin moet een plaats zijn voor rust en vreugde, een afsluiting hoort daar ook bij.