Tuinpoort

Een houten tuinpoort die past bij de tuinafsluiting.

Een tuinpoort in de afsluiting kan in sommige gevallen handig zijn. Vooral als de tuin aan een openbare weg ligt. Wij bieden verschillende soorten tuinpoorten aan. Denk hier bij aan Grenen, Vuren, Douglas of Bangkirai hardhout. Alle tuinpoorten bestaan uit een stalen gegalvaniseerd frame waar de planken tegenaan geschroefd zitten. Dit maakt de tuinpoort een stevig geheel!

Tuinpoort Grenen

De meest verkochte tuinpoorten uit ons assortiment zijn gemaakt van oost Europees Grenen hout. Dit is de goedkoopste variant maar zeker niet van mindere kwaliteit! De planken zijn standaard onder hoge druk geïmpregneerd wat de levensduur aanzienlijk verlengt. De planken zijn 17 mm dik en 140 mm breed. De standaard hoogte is 195 cm maar kan ook in 180 cm of 100 cm hoog geleverd worden. De poort gaat onbehandeld minimaal 10 jaar mee.

Tuinpoort Vuren

De vuren tuinpoorten hebben dezelfde constructie als de andere varianten. Het noord Europese Vuren hout is iets beter van kwaliteit vergeleken met Grenen. Dat komt omdat de bomen waar de Vuren planken van gemaakt worden langzamer groeien. De houtsoort is dus iets harder en heeft kleinere noesten. De Vuren planken zijn net als Grenen ook 17mm dik en 140mm breed. Je hoeft het hout niet perse te beitsen of te schilderen. Het Vuren hout is namelijk standaard geïmpregneerd. Deze poort is in elke gewenste hoogte leverbaar.

Tuinpoort Douglas

Een van de grote verschillen met de vorige 2 types houten poorten, is vooral de kleur van het hout. Een Douglas tuinpoort heeft namelijk een rode/zalm kleurige gloed over het hout. Een ander verschil is dat deze houtsoort niet standaard geïmpregneerd is. Houd hier dus rekening mee als je een tuinafsluiting of tuinpoort koopt van Douglas. Wij raden aan om het Douglas hout te behandelen met olie of beits. Zonder deze behandeling zal het Douglas hout beduidend korter mee gaan!

Tuinpoort hardhout Bangkirai

 

Kies je voor duurzaamheid met een zeer lange levensduur? Kies dan voor een Bangkirai tuinpoort! Bangkirai is een hardhout soort uit Indonesië of Maleisië. Deze houtsoort gaat gemiddeld 25 jaar mee. Het hout is onbehandeld en zal op den duur grijs worden van kleur. Als je de mooie bruine kleur wilt behouden dien je de Bangkirai tuinpoort om de 2 jaar te behandelen met Bangkirai olie. Houd wel rekening met de prijs, een Bangkirai tuinpoort kost ongeveer het dubbele vergeleken met de Grenen poort.

Dubbele tuinpoort

Uiteraard zijn alle tuinpoorten ook leverbaar in dubbele uitvoering. Handig als je er bijvoorbeeld met de caravan of camper door heen moet. Alle dubbele tuinpoorten zijn voorzien van een bovenverbinding. Deze verbinding is nodig om het 1 stevig geheel te maken. Bij de hele brede poorten gebruiken we een loopwiel met veer. Deze vangt het meeste gewicht van de poort namelijk makkelijk op.