Tuinafsluiting beton

Een betonnen tuinafsluiting kan een verouderde indruk geven, toch als we spreken over de oudere soorten hierin. Tegenwoordig is beton een hip product en kan je het zeker inzetten om als tuinafsluiting te gebruiken. Er zijn tal van betonplaten met een structuur of bepaalde look zodat het uitzicht er vernieuwend uitziet. Wees dus niet bang dat je met een tuinafsluiting in beton op een saaie grijze muur zal kijken, niets is minder waar.

Betonplaten zijn stevig en zeer duurzaam. Ideaal dus als je net een woning hebt gekocht om er nog lange tijd in te blijven wonen. Dit soort afsluitingen kan tegen een stootje en heeft geen last van zonlicht en regen. Naar onderhoud toe heb je dus zeer weinig werk.

     

Ook voor huisdieren is het een veilige oplossing, want uitbreken is moeilijk aangezien de betonplaten tot zo een 15 centimeter in de grond zitten. Naar uitzicht toe heb je dus keuze uit heel wat verschillende tinten en looks. Je kan een betonplaat kiezen met een houtlook, bijna niet te onderscheiden van echt hout.

Wil je liever voor een mix gaan, dan kan je kiezen voor een tuinafsluiting met beton en hout. Hierbij is de basis beton en de rest opgevuld met hout. Dit geeft een natuurlijker gevoel in de tuin, hout is immers een product uit de natuur. Nadeel is dat je hout moet onderhouden, het ziet af van weer en wind. Dus je moet schuren en verven indien er slijtage aanwezig is.

Tuinafsluiting beton

Toch liever geen werk aan je tuinafsluiting? Dan gaan we verder in de opties met tuinafsluitingen met betonplaten met houtstructuur. Je kan dit dus meer afstemmen op de verdere inrichting van je gevel, tuin en andere tuindecoratie. Er is maar één tip die we kunnen geven naar onderhoud toe en dat is geregeld schoonmaken, zo voorkom je schimmels en mos.

We leveren tuinafsluitingen in beton ook met betonpalen. Deze zijn nodig om alles goed te bevestigen. Ook de betonpalen kan je kiezen in de afwerking van de platen. Zo blijft alles mooi één geheel en heb je nergens onderbrekingen. Een mooi aangelegde tuin, daar hoort ook een mooie tuinafsluiting bij.

     

Betonplaten plaatsen

Je kan overwegen om tuinafsluiting met beton zelf te plaatsen, maar het is een werkje waar heel wat kunde bij komt kijken. Alles moet mooi loodrecht staan natuurlijk en je moet een bepaalde diepte uitgraven zodat het stabiel blijft staan. Hou ook de juiste hoogte aan, zodat je van begin tot einde een gelijke tuinafsluiting hebt. Toch maar liever uitbesteden? Dan maak je de juiste keuze, vraag een offerte aan voor meer informatie.
Een professional kent de knepen van het vak en kan je tuinafsluiting plaatsen zoals het hoort. Neem een tuinafsluiting beton als u voor kwaliteit gaat!